• Recepti

Recepti

Svinjski golaž

Svinjski golaž
1/04-32

Sestavine:

80 dag svinine (pleče ali krača)
40 dag čebule
3 česnovi stroki
0,5 dl olja
pol šopka majarona
5 brinovih jagod
kavna žlička kuminovih semen
3 lovorovi listi
2 jedilni žlici zmlete sladke paprike
jedilna žlica paradižnikove mezge
kavna žlička gorčice
sol in poper
5 dl goveje juhe
voda za dolivanje
jedilna žlica belega balzamičnega kisa
4 kavne žličke kisle smetane in narezan drobnjak za okras

Priprava:

Meso narežemo na približno enako velike kocke; maščobne odrezke prihranimo. Čebulo drobno nasekljamo. Česen in brinove jagode zdrobimo. Na olju močno segrejemo maščobne odrezke, dodamo čebulo in jo med stalnim mešanjem zlatorumeno prepražimo. Posodo odstavimo, vmešamo zmleto papriko in paradižnikovo mezgo ter zalijemo s kisom. Nato dolijemo govejo juho in vodo. Dodamo česen, majaron, brinove jagode, kumino, lovor, gorčico, sol in poper ter kuhljamo približno pol ure. Nakar dodamo meso in počasi kuhamo približno eno uro. Po potrebi dolivamo vodo in mešamo. Mesne kocke poberemo iz omake. Omako pretlačimo skozi sito. Meso damo v pretlačeno omako. Golaž povremo do želene gostote in še malo začinimo. Kot prilogo h golažu postrežemo špinačne cmoke (glej recept na strani ). Preden jed ponudimo, jo okrasimo s kislo smetano in drobnjakom.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani