• Recepti

Recepti

Zelenjavni ragu

Zelenjavni ragu s svinjino
10/02-32

Sestavine:
50 dag svinjskega plečeta, brez kosti in kože
3 jedilne žlice olja
ena debela čebula
po ena rdeča in zelena paprika
4 srednje debeli mokasti krompirji
10 dag svežih jurčkov
šopek peteršilja
3 česnovi stroki
sol in poper
čajna žlička kumine
jedilna žlica paradižnikove mezge
čajna žlička kaper
2,5 dl rdečega vina
2,5 dl goveje juhe
sesekljan peteršilj za posip

Predpriprava:
Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jurčke očistimo, operemo in narežemo na rezine. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo semenje in narežemo na drobne kocke. Tudi meso narežemo na kocke.

Priprava:
V dovolj veliki ponvi močno segrejemo olje in čebulo svetlo prepražimo. Dodamo meso in ga prav tako prepražimo. Dolijemo malo vina in juhe, dodamo zelenjavo in vse skupaj malo zdušimo. Vmešamo paradižnikovo mezgo, sol, poper, kumino, kapre in česen. Na blagem ognju pokrito dušimo do mehkega; zalivamo z ostalim vinom in juho. Nato dodamo gobe in peteršilj, dolijemo še malo juhe in zavremo. Ragu po želji začinimo in pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani