• Recepti

Recepti

Ocvrti svinjski zrezki

Ocvrti svinjski zrezki z zelišči
4/02-23

Sestavine:
4 svinjski zrezki (vratovina brez kosti)
sol, poper in kumina
2 česnova stroka
gladka moka za povaljanje
2 jajci
2 jedilni žlici sladke smetane
3 dag naribanega parmezana
3 dag naribanega ementalca
6 dag žemeljnih drobtin
šopek peteršilja
poljubna sveža zelišča (npr. majaron, krebuljica, kreša, bazilika)
olje za cvrenje
limonine rezine za okras

Predpriprava:
Česen olupimo in stisnemo. Zrezke na obeh straneh rahlo potolčemo ter začinimo s soljo, poprom, česnom in malo kumine. Peteršilj in ostala zelišča operemo, osušimo in drobno nasekljamo. Jajci zžvrkljamo s sladko smetano. Obe vrsti sira pomešamo z drobtinami. Zrezke povaljamo v presejani moki, pomočimo v jajčno zmes in paniramo v mešanici iz drobtin in sira.

Priprava:
Zrezke ocvremo na obeh straneh v vročem olju, odcedimo na papirnatem prtiču in zložimo na topel pladenj. Preden zrezke ponudimo, jih potresemo z nasekljanimi zelišči in okrasimo z limoninimi rezinami. Kot priloga tekne peteršiljev krompir.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani