• Recepti

Recepti

Svinjski žepki

Svinjski žepki z brokolijem in porom
12/02-40

Sestavine:
4 svinjski zrezki od stegna po 16 dag
malo soli
sveže zmlet poper
nadev
10 dag porovih listov
10 dag brokolija
šopek peteršilja
ena šalotka
jedilna žlica olja
2 rezini toasta
2 jajci
malo mleka
svinjska mrežica
malo belega vina
in omake za pečenko za zalivanje

Predpriprava:
Brokoli razdelimo na cvetove. Porove liste in brokolijeve cvetove očistimo in operemo, nato pa blanširamo v posoljeni vodi; splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Šalotko olupimo, drobno nasekljamo in zlatorumeno prepražimo na vročem olju. Toast narežemo na drobne kocke in v primerni ponvi zlatorumeno prepražimo. Zrezke rahlo potolčemo in na obeh straneh začinimo s soljo in poprom (zgornja slika). Jajca stepemo z malo mleka in peteršiljem ter pomešamo s kockami toasta in narezano šalotko. Maso zgnetemo v mehkejši nadev; začinimo s soljo in poprom.

Priprava:
Svinjsko mrežico izperemo in razprostremo na delovno površino, ki smo jo poškropili z vodo. Mrežico razrežemo na štiri dele. Na vsak kos mrežice damo po en zrezek, obložimo s porovimi listi in nadevom ter obložimo z brokolijevimi cvetovi. Zrezke preganemo v žepke in zavijemo v mrežice (spodnja slika); v dovolj veliki ponvi počasi popečemo na obeh straneh. Dolijemo malo belega vina in omake za pečenko, nato pa pečemo na blagem ognju na obeh straneh vsega skupaj približno 10 minut. Nadevane zrezke razrežemo na primerne rezine in ponudimo s poljubno prilogo.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani