• Recepti

Recepti

Svinjska ribica

Svinjska ribica v listnatem testu
5/03-18

Sestavine:
60 dag svinjske ribice (dva kosa)
sol in poper, 2 jedilni žlici olja
15 dag ostrigarjev
3 šalotke, ščepec kumine
pol čajne žličke paradižnikove mezge, rumenjak
jedilna žlica žemeljnih drobtin
šopek peteršilja
zavitek listnatega testa (33 dag)
4 tanke rezine prekajene šunke
80 dag svežih belih belušev
malo limoninega soka, malo masla
8 dag žemeljnih drobtin, 6 dag masla
rumenjak za premaz
sesekljan peteršilj za posip
papir za peko

Predpriprava:
Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Šalotke olupimo in zelo drobno nasekljamo. Gobe operemo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Z mesa odstranimo maščobo, kite in kožice ter začinimo s soljo in poprom (zgornja slika). Meso z vseh strani močno popečemo v ponvi na vročem olju; nato ga vzamemo iz ponve in ohladimo. V soku od pečenja svetlo prepražimo šalotko. Dodamo gobe in pražimo, dokler ne izpari vsa tekočina. Začinimo s soljo, poprom, kumino in paradižnikovo mezgo. Ko se gobe nekoliko ohladijo, vmešamo rumenjak, drobtine in sesekljan peteršilj. Beluše previdno olupimo. Približno 20 minut jih do mehkega kuhljamo v posoljeni vodi, ki smo ji dodali malo masla in limoninega soka. Listnato testo odtajamo. Pečico segrejemo na 220 ºC.

Priprava:
Listnato testo razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik približno 3 mm debelo. Testo razrežemo na dva dela. Na sredino vsakega kosa testa namažemo po polovico gobjega nadeva. Pečeno meso ovijemo s po dvema rezinama šunke in položimo na gobji nadev (spodnja slika). Testene robove premažemo s stepenim rumenjakom, testo preganemo čez meso in robove dobro stisnemo. Zavitka položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in premažemo z rumenjakom. Pečemo v pečici približno 20 minut. Na maslu spražimo drobtine in solimo. Beluše poberemo iz prevretka. Pečena zvitka narežemo na rezine ter serviramo z beluši in praženimi drobtinami. Jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani