• Recepti

Recepti

Svinjski kare z marelicami

Svinjski kare z marelicami
3/04-21

Sestavine:
1,5 kg svinjskega kareja (kratki kare brez kosti)
sol in poper
50 dag marelic brez koščic
jajčevec, narezan na palčke
košček sveže naribanega ingverja
2 čajni žlički zdrobljenega koriandra
3 jedilne žlice cvetličnega medu
6 jedilnih žlic olivnega olja
10 dag masla
6 drobnih čebul
6 česnovih strokov
2,5 dl belega vina
2 jedilni žlici rjavega sladkorja
0,4 dl polsuhega šerija

Predpriprava:
Z mesa odstranimo morebitno maščobo, nato pa začinimo s soljo in poprom. Med pomešamo z ingverjem in koriandrom. Pečico segrejemo na 180 ºC. V pekaču močno segrejemo dve žlici olivnega olja in meso z vseh strani lepo popečemo. Nato ga premažemo z medeno mešanico, obložimo z maslenimi kosmiči (4 dag) in pečemo v pečici eno uro. Pečenko večkrat podlijemo z belim vinom in zalijemo s sokom, ki se izloča pri pečenju. Čebulo in česen olupimo ter dodamo k pečenki približno pol ure pred koncem pečenja.

Priprava:
V ponvi razpustimo preostalo maslo, vmešamo sladkor, dodamo marelične polovice in jih karameliziramo; nato marelice odstavimo. V drugi ponvi močno segrejemo preostalo olje in dodamo narezan jajčevec. Palčke jajčevca z vseh strani spečemo do rjave barve; začinimo s soljo in poprom. Pečenko vzamemo iz pekača in pustimo na toplem počivati približno četrt ure. Sok od pečenja precedimo v manjšo kozico, hitro zavremo in vmešamo šeri. Pečenko razrežemo na primerno debele rezine. Ponudimo z omako ter karameliziranimi marelicami in koščki pečenega jajčevca.

ZA 4-6 OSEB


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani