• Recepti

Recepti

Ingverjeva pečenka

Ingverjeva pečenka  z ananasovim zeljem
2/03-30

Sestavine:
70 dag potrebušine
sol in poper
malo kuminovih semen
2 česnova stroka
kos ingverja
2 jedilni žlici kokosovega masla
malo juhe za zalivanje
50 dag kislega zelja
ena čebula
2 jedilni žlici olja
malo gladke moke
2,5 dl belega vina
nekaj brinovih jagod
lovorov list
majhna pločevinka ananasovega kompota (koščki)

Predpriprava:
Pečico segrejemo na 200 ºC. Česen olupimo in stisnemo. Meso narežemo na približno centimeter debele rezine ter začinimo s soljo, poprom, kumino in česnom. Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. V pekaču močno segrejemo kokosovo maslo in meso na obeh straneh popečemo. Dodamo ingver, še malo prepražimo, nato pa med večkratnim zalivanjem z juho pečemo do konca v pečici pri 200 ºC.
Priprava:
Ananas odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje; svetlo jih prepražimo na vročem olju. Dodamo moko, hitro prepražimo in zalijemo z belim vinom. Nato dodamo zelje. Začinimo z lovorovim listom in brinovimi jagodami. Pokrito kuhljamo do mehkega. Na koncu vmešamo koščke ananasa. Na topel pladenj serviramo ananasovo zelje z mesom in zelo vroče ponudimo.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani