• Recepti

Recepti

Pikantna svinjska rebrca

Pikantna svinjska rebrca z zelenjavo
3/02-29

Sestavine:

20 dag drobne čebule
50 dag krompirja
1,5 kg svinjskih rebrc sol
1-2 čajni žlički čilija v prahu
3 jedilne žlice olja, malo vode
1,5 dl jabolčnega kisa
2,5 dl goveje juhe
porovo steblo
velik zelen feferon
2,5 dl vode
4 jedilne žlice ostrega kečapa
2 jedilni žlici medu

Predpriprava:

Rebrca splaknemo s hladno vodo, osušimo, narežemo na osem enako velikih kosov ter začinimo s soljo in čilijem v prahu. Čebulo olupimo in narežemo na debele rezine. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Feferon razpolovimo, odstranimo semenje, operemo in narežemo na trakove. Por očistimo, operemo in drobno narežemo.


Priprava:

Pečico segrejemo na 200 ºC. V primernem pekaču močno segrejemo olje in rebrca na štedilniku z vseh strani lepo popečemo. Nato dolijemo malo vode, dodamo krompir in čebulo ter pečemo v pečici 45 minut. Meso med pečenjem večkrat obrnemo in zalivamo s sokom, ki se izloča pri pečenju ter kisom in govejo juho. Narezan feferon pomešamo s četrt litra vode in kečapom ter skupaj s porom dodamo k rebrcam; pečemo še 25 minut. Jed na koncu začinimo s soljo in medom.

Napotek:

Priporočamo, da svinjska rebrca začinite in jih pred pečenjem pustite nekaj ur v marinadi.

ZA 4 OSEBE



© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani