• Recepti

Recepti

Svinjski kotleti

Svinjski kotleti popečeni s čebulnim pirejem
5/01-32

Sestavine:
4 kotleti brez kosti (po 18 dag)
malo soli in popra
30 dag čebule
2 dag masla
1,25 dl krepke goveje juhe
čajna žlička jedilnega škroba
šopek peteršilja
5 dag masla
5 dag naribanega ementalca
maslo za pekač

Predpriprava:
Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Maščobne robove pri kotletih zarežemo. Meso z obeh strani rahlo potolčemo ter začinimo s soljo in poprom (zgornja slika). Čebulo blanširamo v vreli posoljeni vodi, nato pa dobro odcedimo. Čebulo rahlo zdušimo na 2 dag vročega masla; dolijemo juho in zavremo; naredimo pire in spet zavremo. Jedilni škrob pomešamo z malo hladne juhe in s tem povežemo pire; začinimo ga s soljo, poprom in peteršiljem.

Priprava:
Pečico segrejemo na 200 ºC. V dovolj veliki ponvi močno segrejemo 5 dag masla in kotlete z ene strani počasi pečemo. Ko se na površini mesa pojavijo svetle kapljice, preložimo kotlete na rahlo pomaščen pekač tako, da so z zapečeno stranjo obrnjeni navzgor. Kotlete premažemo s pirejem, potresemo z naribanim sirom (spodnja slika) in popečemo v prej ogreti pečici (približno 25 minut).
Kot prilogo priporočamo paradižnikovo omako in na maslu pretresene testenine.

ZA 4 OSEBE


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani