• Recepti

Recepti

Svinjski zvitki

Svinjski zvitki
nadevani z lisičkami

Sestavine:

4 svinjski zrezki po 15 dag (stegno)
12 dag nadeva za pečenice
malo soli
sveže zmlet poper
ena debela čebula
šopek peteršilja
30 dag lisičk
pribl. 3 jedilne žlice olja
malo masla
2,5 dl omake za pečenko ali goveje juhe
4 jedilne žlice sladke smetane
sesekljan peteršilj za posip
kuhinjska vrvica

Predpriprava:
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Lisičke operemo, očistimo in narežemo na trakove. Meso z obeh strani potolčemo ter začinimo s soljo in poprom (zgornja slika).

Priprava:
Lisičke in čebulo prepražimo na vročem olju; začinimo s soljo in poprom ter dodamo peteršilj. Nekaj lisičk prihranimo za omako. Zrezke do polovice premažemo z nadevom za pečenice. Po nadevu porazdelimo lisičke. Zrezke zvijemo in povežemo z vrvico (spodnja slika). V primerni ponvi močno segrejemo malo masla in mesne zvitke z vseh strani popečemo. Postopoma dolivamo omako za pečenko ali govejo juho. Na blagem ognju pokrito dušimo do mehkega približno 20 minut. Zvitke vzamemo iz ponve in odstranimo vrvico. Omaki dodamo sladko smetano in prihranjene lisičke ter hitro zavremo.
Preden zvitke serviramo, jih narežemo na rezine in postrežemo s pripravljeno omako. Jed potresemo s peteršiljem. Kot prilogo ponudimo riž.

ZA 4 OSEBE



© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani