• Recepti

Recepti

Zelenjavna solata

Zelenjavna solata s pečeno svinjino
7/02-11

Sestavine:
25 dag hladne svinjske pečenke
ena zelena paprika
šopek redkvic
4 paradižniki
25 dag ementalca
15 dag zamrznjenega graha
sol in poper

solatna omaka
2 rumenjaka
čajna žlička ostre gorčice
jedilna žlica kisa
nekaj kančkov limoninega soka
in worchestrske omake
pribl. 1,5 dl olja
kisla smetana po potrebi
drobnjak in peteršilj za omako in posip

Predpriprava:
Meso narežemo na trakove. Papriko operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na trakove. Redkvice operemo, očistimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Paradižnik operemo in narežemo na kose. Sir narežemo na tanke trakove. Grah blanširamo v vreli posoljeni vodi in dobro odcedimo. Grah pomešamo z omenjenimi sestavinami in damo na hladno.

Priprava:
Oba rumenjaka gladko zmešamo z gorčico, kisom, limoninim sokom, worchestrsko omako, soljo in poprom. Po kapljicah dodajamo olje in z mešalnikom zmešamo v majonezo. Po želji lahko še malo začinimo in dodamo toliko kisle smetane, da dobimo ne preveč gosto solatno omako. Vmešamo polovično količino zelišč. Solatne sestavine prelijemo s pripravljeno omako in previdno premešamo. Preden solato ponudimo, jo potresemo z ostalimi zelišči.

ZA 4-6 OSEB


© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani