• Recepti

Recepti

Nadevane zarebrnice

Nadevane zarebrnice in mlada čebula
3/02-26

Sestavine:
4 svinjske zarebrnice s kostmi (kratki kare) po pribl. 18 dag
10 dag mlete puste govedine
malo soli
sveže zmlet poper
čajna žlička kumine
2 rumenjaka
2 jedilni žlici žemeljnih drobtin
2 jedilni žlici mleka
ena drobna čebula
10 dag šampinjonov
3 jedilne žlice olja
šopek mlade čebule
omaka za pečenko ali goveja juha za zalivanje

Predpriprava:
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Šampinjone operemo, očistimo in nasekljamo. Drobtine pomešamo s toplim mlekom in obema rumenjakoma (zgornja slika). Čebulo in šampinjone pražimo na malo olja toliko časa, da vsa tekočina izpari. Zmes ohladimo ter z drobtinovo mešanico in mletim mesom zgnetemo v gladko maso; začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom.

Priprava:
Pečico segrejemo na 200 ºC. Z majhnim ostrim nožem zarežemo v zarebrnice žepke, ki jih napolnimo z mesno maso. Zarebrnice po obeh straneh potresemo s kumino (spodnja slika). V dovolj veliki ponvi močno segrejemo olje in kotlete na obeh straneh močno popečemo. Dolijemo malo juhe ali omake za pečenko ter pečemo v prej ogreti pečici približno 20 minut. Zarebrnice vmes večkrat zalijemo z juho in sokom, ki se izloča pri pečenju ali z omako za pečenko. Mlado čebulo operemo, vzdolžno razpolovimo in dodamo k mesu; čebula naj se zadnjih deset minut peče skupaj z zarebrnicami.
Nadevane zarebrnice ponudimo z omako in čebulo; zraven tekne pečen krompir.

ZA 4 OSEBE



© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani