Meso Kamnik d.d.

Priključitev Mesa Kamnika v skupino Farme Ihan - KPM je relativno sveža in sega šele v leto 2005. Kljub temu delo družbe temelji na dolgotrajni poslovni tradiciji, saj je nekdanja mestna klavnica v Kamniku odprla svoja vrata že leta 1938. Po vojni je rasla in krepila svojo dejavnost in tako hitro prerasla kamniške okvire, saj se je odlikovala po odličnih, okusnih izdelkih, ki so jih zaposleni, fantje iz okoliških vasi, izdelovali po tradicionalnih domačih receptih.

Leta 1982 se je podjetje Meso Kamnik, ki je bilo tedaj del trgovske družbe Delikatesa Ljubljana, združilo z domžalsko klavnico in predelavo. Takratni direktor Alojz Šuštar je odigral največjo vlogo pri uspešni združitvi obeh obratov, v enovito delovno organizacijo Meso Kamnik-Domžale. Nanjo so bile vezane tudi okoliške zadruge, kot so Domžale, Kamnik, Moravče, Izlake, ki so skozi kamniško klavnico in izdelke prodajale živino okoliških kmetov. Zavoljo zagotavljanja ustreznih proizvodnih in veterinarskih pogojev je bil leta 2005 na Duplici pri Kamniku zgrajen povsem nov obrat, ki ustreza vsem EU standardom. Pridobljen ovalni žig SI816 podjetju Meso Kamnik tako omogoča neomejeno proizvodnjo in trgovanje v Evropski uniji. 

Danes Meso Kamnik kot zadnji člen v integrirani verigi skupine Farm Ihan skrbi za predelavo in trženje kvalitetnega svežega svinjskega mesa Anton in mesnih izdelkov, s katerimi se trudi zadostiti željam in zahtevam končnega kupca v trgovskih sistemih kot tudi v lastnih maloprodajnih mesnicah. Smo nosilec mednarodno priznanega certifikata IFS (International Food Standard), ki združuje zahteve sistema HACCP s pravili dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil in tako dokazuje kvaliteto in varnost izdelkov iz mesa Anton. Izbor najboljših kosov za prodajo svežega mesa ter priprava mesnih izdelkov iz izbranih surovin po uveljavljenih recepturah, potrošniku nudi najvišjo vrednost kupljenega izdelka.  

Vizitka:
MESO KAMNIK d.d.
Korenova c. 9, Podgorje
1241 Kamnik
Direktor: mag. Miha Rozman, MBA

Identifikacijska številka: SI90819594
Matična številka; 5014026000

TRR: SI56 0231 2001 0910 569, NLB d.d.; 
                                SWIFT-BIC  LJBASI2X

TRR: SI56 0510 0801 2208 121, Abanka Vipa d.d.;  
                                SWIFT-BIC  ABANSI2X

Tel: 01/831 92 40 (centrala), faks: 01/831 11 08

E-mail: 
tajnistvo@ihan.si 

© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani